Dag 2 var igång
Först på scen var Lise Langseth, samhällsbyggnads direktör, Region Gotland.
Lise är en analytisk och drivande person med bred kompetens inom samhällsbyggnad. Hon är van att leda stora organisationer . Idag jobbar hon som samhällsbyggnads direktör för region Gotland. Lise är här idag för att visa hur man kan välja vägen till god ledarskap som gör en skillnad.
Vi fick följa hennes resa från olika uppdrag inom Sverige med utmaningar inom såsom små och i stora organisationer och med hennes erfarenhet att leda dessa med framgång. Resan har gått bra men visst har det funnits vissa utmaningar även här.
Tack för vi fick vara med på din erfarenhets resa i ledarskapet och som person du är.
Sofia Martinsson, Sörmlands kustens räddningstjänst
Vad är ett framgångsrikt ledarskap?
Sofia räddningschef för Sörmlands kustens räddningstjänst. Sofia tror att om vi ska bli en mer jämställd och mer inkluderande räddningstjänsten så kan man inte bara räkna hur många kvinnor som är brandmän. Vi behöver då ställa om ledarskap inom räddningstjänsten. Hon tror på ett ledarskap där man för en dialog och förståelse. Där man ska vara snälla mot varandra och där alla behöver ta ansvar för vår verksamhet, känna ansvar för vår verksamhet.
Hon har varit med under många år i olika roller inom räddningstjänsten och här idag delade Sofia med sig sina upplevelser och erfarenheter som kommit henne vidare till där hon är idag.
En gripande och händelserik föreläsning hur man kan se på allt från olika sidor för att göra det bästa av situationen och vad man kan tror eller trodde normen- hur ska den vara eller, på vilket sätt ska man vara…..
Vad tycker du är ett framgångsrikt ledarskap?
Helena Hoffman, HR-specialist
Helena som idag jobbar på Svenska kraftnät, har tidigare jobbat och utbildat och utvecklat chefer och ledare inom försvarsmakten. Hon var den som stöttade och startade upp nätverket för kvinnor inom försvaret, NOAK. Här idag fick vi följa hennes egna resa och dess förändringar inom försvaret som skett. Helenes Presentation: Hur man utbildar och motiverar chefer, hanterar motstånd och inspirerar till förändring.
Försvarsmakten är en mansdominerad myndighet, men har jobbat hårt med att förändra normer och attityder för att öka rekryteringen av kvinnor. Hur långt har de kommit? Vad finns det för utmaningar?
-Utmaningar kvarstår, det är ett långsiktigt och ständigt pågående arbete.
Frågan går vidare hur ser det ut inom räddningstjänsten!
Tre grymma kvinnor med erfarenheter och kunskaper som fyllde hela konferenssalen. Vilka förebilder!!